viaCocreatieweek

VOLLEDIG ONLINE TE VOLGEN

Het einde van de eerste fase van het Complex Project Viaduct Gentbrugge, de Verkenningsfase, is in zicht. Het studieteam is volop bezig aan de uitwerking van de Verkenningsscenario’s. We gebruiken die om het gesprek aan te gaan met belanghebbenden over de probleemstelling en de projectdoelstellingen.  

Wil u daar graag meer over weten of deelnemen aan de dialoog? Dat kan! Graag nodigen we u uit voor de ViaCocreatieweek. Die gaat door van zondag 18 tot en met vrijdag 23 oktober, en vindt volledig ONLINE plaats.

Tijdens de ViaCocreatieweek organiseren we allerlei activiteiten, van publieksmomenten en fietstochten, tot panelgesprekken en workshops, zowel voor een breed als een gericht publiek. Er zijn activiteiten waarmee we willen informeren of juist participatie opzoeken. Voor ieder wat wils!

Ontdek hier het programmaoverzicht.

Ontdek het volledige online programma!

Kick-off ViaCocreatie 

Publiek
Online

Zondag 18 oktober, 11.30-13.30

We luiden de ViaCocreatieweek in met een kick-off. Bent u nog niet volledig op de hoogte van waar het studieteam samen met alle belanghebbenden de afgelopen maanden aan heeft gewerk, of wilt u graag bij andere momenten tijdens de ViaCocreatieweek aansluiten, maar denkt u niet over voldoende kennis over het Complex Project te bezitten? Dan is dit moment iets voor u! 

Tijdens de kick-off blikken we terug op het werk dat in het kader van de Verkenningsfase de afgelopen maanden werd verricht. Zo kan iedereen op gelijke voet aan de ViaCocreatieweek beginnen! Daarnaast lichten we ook uitgebreid het programma toe voor de rest van de week en lanceren we de ViaFietsroute!

De kick-off gaat ONLINE door. Eens u bent ingeschreven, ontvangt u van ons enkele dagen voor deelname een online meeting link met verdere instructies.

Schrijf u hier in.

ViaFietsroute

-GEWIJZIGD PROGRAMMA-

Individueel

Kick-off zondag 18 oktober, 13.30uur
Doorlopend tot zaterdag 24 oktober

Wil u graag onze en uw eigen terreinkennis van vergroten? Ga met de fiets op pad en ontdek één of meer van de zeven plekken in de wijde omgeving van het Viaduct van Gentbrugge. Volg één van de fietsroutes en stap af en toe van uw fiets. Laat onze wat als-vragen uw verbeelding prikkelen, en laat ons weten nadien wat u betekenisvol vindt aan de plekken waar de ViaFietsroute u heen brengt!  

De ViaFietsroute kan u hier downloaden.

ViaKiosk 

Publiek
Online

Maandag 19 oktober, 17-20uur 
Woensdag 21 oktober, 17-20uur

Heeft u de kick-off gemist en wil u meer weten over de Verkenningsfase van het  Complex Project Viaduct Gentbrugge? Zit u met specifieke vragen over het Complex Project, of praat u graag eens bij met iemand van het studieteam? Dan is ViaKiosk iets voor u!

Bij de ViaKiosk vindt u de belangrijkste informatie terug over het Complex Project Viaduct Gentbrugge.

Boek een online afspraak met iemand van het studieteam tijdens het spreekuur en kom meer te weten over het Complex Project Viaduct Gentburgge: de procedure, de Verkenningsfase, het geleverde studiewerk enz. Tijdens het spreekuur kan u met al uw vragen of opmerkingen bij het studieteam terecht. Enkel op afspraak, enkel online! 

Eens u uw afspraak heeft geboekt, ontvangt u van ons enkele dagen voor deelname een online meeting link met verdere instructies. 

Maak hier een afspraak.

ViaCafé 

-GEWIJZIGD PROGRAMMA-

Publiek
Online

Dinsdag 20 oktober, 18-20uur 
Vrijdag 23 oktober, 18-20uur – GEANNULEERD

Dompelt u zich graag onder in het studiewerk van de Verkenningsfase? Krijgt u graag de uitdagingen maar ook de kansen van dit Complex Project wat meer in de vingers? Dan is ViaCafé iets voor u!

Op dinsdagavond gaan we met een brede groep van geïnteresseerden dieper in op het studiewerk dat reeds door het studieteam, de opdrachtgevers en de belanghebbenden werd verricht, en bouwen we hierop verder, en dat op een toegankelijke manier.

ViaCafé verkent de projectdoelstellingen en -principes voor het Complex Project aan de hand van de Verkenningsscenario’s. We verkennen de grote lijnen aan de hand van vijf thematische insteken en zoomen in op enkele betekenisvolle plekken. 

Het ViaCafé gaat ONLINE door. Eens u bent ingeschreven, ontvangt u van ons enkele dagen voor deelname een online meeting link met verdere instructies.

Schrijf u hier in.

ViaExpertise

Publiek
Online

Dagelijks vindt over de middag een ViaExpertise plaats. Dit is een kennissessie waarvoor we enkele mensen met kennis van zake uitnodigen om een toelichting te geven rond een specifiek thema. Zo hebben we de kans om ons samen te verdiepen in relevante onderwerpen.

De ViaExpertises gaan online door. U kan live bij de ViaExpertise aansluiten en deelnemen aan de vragenronde, of u kan de sessie achteraf (her)bekijken.

Schrijf u hier in.

Programma

Infrastructuur in brede zin – maandag 19 oktober, 12.30-14uur met o.a. Gunther Pauwels (Sweco) en Karin Bappler (Herrenknecht), Bart Logist (Sweco) en Oscar Vercleyen (Sweco).
Leefbaarheid én bereikbaarheid – dinsdag 20 oktober, 12.30-14uur met o.a. Hank van Tilborg (H+N+S), Julie Mabilde (Team Vlaamse Bouwmeester), en Koos Fransen (Cosmopolis, VUB). 
Economische en sociale duurzaamheid – woensdag 21 oktober, 12.30-14uur met o.a Johan Gauderis (Rebel), Wouter Everaert (PMV) en Griet de Ceuster (TML).
Procesaanpak en quick wins – donderdag 22 oktober, 12.30-14uur Wouter van Dooren (UA), Liesbeth Huybrechts (UHasselt) en Marcel Lijnen en Mieke Bex (Complex Project Noord-Zuid Limburg). 

ViaLabo

Enkel op uitnodiging
Online

Infrastructuur in brede zin – maandag 19 oktober, 14-15.30uur 
Leefbaarheid én bereikbaarheid – dinsdag 20 oktober, 14-15.30uur  
Economische en sociale duurzaamheid – woensdag 21 oktober, 14-15.30uur 
Procesaanpak en quick wins – donderdag 22 oktober, 14-15.30uur 

Het ViaLabo sluit steeds aan op de ViaExpertise en heeft als doel om de aangereikte kennis tegen het licht te houden van het Complex Project Viaduct Gentbrugge. We doen dit samen met enkele experten en gespecialiseerde organisaties. De inhoud van deze gesprekken wordt gecapteerd en achteraf online met u gedeeld!

Belanghebbendenoverleg

-GEWIJZIGD PROGRAMMA-

Enkel op uitnodiging
Online

Maandag 19 oktober, 9u30-12uur
Woensdag 21 oktober, 9u30-12uur – GEANNULEERD
Vrijdag 23 oktober, 14-16uur

Met een beperkte groep aan belanghebbenden bouwen we intensief verder aan de verkenningsscenario’s aan de hand van vijf thematische insteken en enkele betekenisvolle plekken. Dit geeft ons verder inzicht in de projectdoelstellingen. 

ViaExpo

-GEANNULEERD-

We hebben besloten om de ViaExpo voorlopig te annuleren. We achten het bij nader inzien niet mogelijk de ViaExpo ter plaatse te organiseren conform de richtlijnen met betrekking tot corona. We voorzien wel een digitale terugkoppeling van de ViaCocreatieweek. We houden u hierover verder op de hoogte.

We heten u van hartelijk welkom op de andere publieksmomenten van de ViaCocreatieweek.